Scampi med indisk vri

5 aug
Enkel middag med scampi

Enkel middag med scampi

 

Indisk mat er godt. Scampi er godt. Avocado er godt. Jeg konkluderer derfor med at denne komboen er bra. Jeg har tatt utgangspunkt i en indisk vegetarrett som heter Aloo Sag. Den består av poteter og spinat, og en del krydder selvsagt. Siden jeg ikke er vegetarianer, har jeg altså tilført scampi til denne retten, samt avocado. Det ble kjempegodt. Servér den gjerne med litt yoghurt naturell, løk, tomat og koriander.

Dette trenger du (til fire personer)

6 ss olje

1 løk

2 1/2 cm ingefær, finhakket (bruk gjerne litt mindre ingefær dersom du ikke ønsker så mye ingefærsmak)

1/2 chili (opprinnelig oppskrift sier 1-2 grønne chilier, men jeg fant ikke grønne på butikken)

1 ts gurkemeie

2 hvitløksfedd (kutt dem i fine skiver)

500 gram poteter (skrelles og kuttes i små terninger)

500 gram spinatblader (jeg måtte fjuske med frossen spinat fordi ingen av butikkene solgte fersk…)

1 1/2 avocado

500 gram scampi (ferdig kokte og uten skall, selges b.la på Rema 1000)

Lime

Salt og pepper

Slik gjør du: Varm oljen i en stekepanne og ha i løken (finhakket). Stek til løken er myk og gyllen. Ha i ingefær, chili, gurkemeie og hvitløk. Stek dette i fem minutter. Ha i potetene (terninger) og stek dette sammen med det andre til det blir mørt. Grovkutt spinaten (fjern stilkene) og bland dette sammen. Bruker du frossen spinat, tiner du dette og presser ut overflødig vann).

Selv om scampien jeg brukte var ferdig kokte, varmebehandlet jeg dem i en stekepanne med litt olje, salt og pepper. (Bruker du frosne scampi, så tin dem før du har dem i en panne med litt olje, salt og pepper. Husk å fjerne skallet på dem før du steker. Mange steker dem med skaallet på, men det er best å fjerne det først så slipper du å pelle på dette når retten er ferdig. Stek dem til de får et gyllent preg, og ha over saften av en lime.)

Grovkutt avocado og bland dette sammen med potetblandingen og scampien. Skvis litt limsesaft over det hele før servering.

Selv laget jeg en hurtigvariant og (og en meget fornorsket en) av raita til denne retten:

1 beger matyoghurt

1/2 løk, finhakket

3 tomater, finhakket

Koriander, lime, salt og pepper

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: