Fylte kyllinglår

22 mar

Fylte kyllinglår

Fyller man kyllinglår med noe tenker du kanskje. Jepp – det kan man gjøre, men trikset er fjerne beinet før du fyller det med en herlig blanding og ruller kjøttet sammen. Du kan selvsagt også bruke kyllingfilét, men kyllinglår er litt kraftigere på smak om du foretrekker dette. Beina kan du bruke til å koke kraft på. Da har du et godt grunnlag for en god sjy til denne retten.

Kyllinglårene jeg brukte kommer fra gårdskylling. Utrolig godt kjøtt. De er saftigere enn Prior sine, men bruk det du selv ønsker. Av tilbehør valgte jeg å lage en enkel salat som bestod av sopp, avocado, artisjokk og litt parmesan – i tillegg til små poteter.

Dette trenger du til to personer:

2 kyllinglår

1/2 fennikel

2 sjalottløk

2 hvitløksfedd

Fersk timian

Sopp (sjampignon) – 6 middels store

1/2 avocado

1 boks artisjokker

Parmesan

6 små amadinepoteter

Olje

Smør

Salt og pepper

1 lime

Mathyssing (som tåler varme)

Kyllinglår

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 220 grader.

Start med å beine ut kyllinglårene og legg «filétene» på en tallerken. Finhakk 1 hvitløksfedd, 1 sjalottløk. timian og litt fennikel (cirka 1 ss ferdig finhakket fennikel og timian) og bland dette sammen i en liten bolle. Ha over salt, pepper, saften av en halv lime og g 1 ts med olivenolje.

Fordel blandingen over kyllingfilétene – i en bred stripe tvers over kjøttet. Rull sammen og bind med mathyssing. Kyllingrullene skal være litt faste og fine, men du trenger ikke stramme for mye til med hyssingen. Ha litt salt og pepper over.

Ha litt smør i en stekepanne og stek kyllingrullene på hver side til de får en god og gyllen farge. Ha dem over i en liten ildfast form sammen med litt olje eller smør – og sett dem midt i ovnen i cirka 20-25 minutter.

Kok opp vann med salt og del amadinepotetene i to eller fire (da går det kjappere) og sleng dem opp i kjelen.

Salat med artisjokk og sopp

Salat:

Del soppen i to og stek dette kjapt i stekepannen (bruk gjerne stekefettet fra da du stekt kyllingen). Del en avocado i to og kutt den i mindre biter. Legg dette i en salatbolle sammen med en boks artisjokk og ha soppen over sammen med litt revet parmesan, salt, pepper og saften fra en halv lime.

Om du er usikker på om kyllingen er ferdig stekt, kutt dem i to og sjekk. Er de for rosa/rå i midten så må du bare steke dem litt til.

Kraft/sjy:

Ha kyllingbeina i en liten kjele sammen med hvitløk, sjalottløk, litt fennikel, timian, salt og pepper. Ha i cirka 3- dl vann og la det hele småkoke i cirka 30 minutter. Sil av kraften og smak til med litt mer salt og pepper. Ha i restene av stekesjyen (fra den ildfaste formen og stekepannen) og tilsett 2 ts med smør.

Server med poteter og salat – og litt stekesjy.

Velbekomme!

Kyllinglår

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: