Gulrot- og ingefærsuppe med stekt kylling

2 aug
Gulrot og ingefæsuppe

Gulrot og ingefær er jammen ikke dårlig kombo.

Ingenting er mer befriende enn å lage mat uten oppskrift og mål å forholde seg til. Det beste jeg vet er å bare tilsette de ingrediensene jeg tenker vil passe sammen for så å se hvilket resultat man kan oppnå.  I går var en slik dag. Gulrot og ingefær passer jo fint sammen, det vet vi. Det er jo ikke noe nytt at man kan lage suppe med disse to råvarene, men jeg måtte likevel prøve selv.

Personlig synes jeg at ingefær kan være veldig fresht og godt, men blir det for dominerende i en rett synes jeg at det kan minne litt om oppvaskmiddel eller dårlig såpe. Balanse er alltid alfa og omega.

I tillegg var jeg redd for å ikke bli mett av kun suppen, så jeg valgte å steke noen tynne kyllingfiléter og litt sopp ved siden av, som jeg tilsatte suppen før servering.

For å være helt ærlig, så ble det en av de beste suppene jeg noen sinne har laget. Ikke at det sier deg noe kanskje, men knakende god ble den. Jeg noterte råvarer og mengde underveis slik at du kan lage samme suppe, med oppskrift – om du ikke er som meg, at du foretrekker å stunte innholdet i måltidet.

Stek gjerne noen tynne kyllingfiléter og server sammen med suppen.

Ingredienser: (suppe til 2 personer)

5 gulrøtter (middels store. Er de kjempestore så bruker du eks. 4 stk)

1/2 løk

1 ss finhakket chili med frø

1 ss finhakket fersk ingefær

2 buljongterninger

10 cm purre (jepp, ta cirka 10 cm av en purre og finhakk den)

2 dl melk eller matfløte

1 ss crème fraîche

7 dl vann

Sitron

4 store aromasopp

2 kyllingfiléter

Salt og pepper

Olje til steking, eller smør

Fersk timian

Slik gjør du:

Skrell gulerøttene og kutt dem i passe store biter. Fjern skallet fra ingefæren og finkutt den slik at du får cirka 1 ss. Ha dette i en stor kjele. Finkutt løk og chili, og ha dette sammen med gulerøttene og ingefæren. Tilsett litt olje eller smør og stek dette på middels varme i et par minutter slik at løken blir litt gyllen. Ha i litt finhakket timian. Ha i buljong og 7 dl vann. Kok opp og la det hele småkoke i cirka 20 minutter. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

Trekk kjelen til side og ha innholdet i en blender. Miks det hele til du får en jevn og fin konsistens. Hell det hele tilbake i kjelen og kok opp sammen med 2 dl melk eller matfløte. Like før servering har du i 1 ss med crème fraîche og rører rundt. Synes du at suppen blir litt for tykk, tilsetter du bare litt mer vann.

PS Suppen kan bare småputre mens du steker soppen og kyllingen, så holder sen seg god og varm.

Soppen deler du i mindre biter og steker dette i en stekepanne med litt olje eller smør. Finhakk purren og bland dette sammen med soppen. Legg det gjerne i en liten skål mens du steker kyllingen.

Du velger selv hvordan du vil servere kyllingen til suppen. Jeg hadde noen grillspyd til overs (ikke så rart kanskje med denne sommeren), så jeg valgte å dele kyllingfiléten i to på langs og tre den inn på spydet. Soppen legger du bare «oppå» suppen før servering sammen med kyllingen (om du ikke serverer kyllingen i biter ved siden av/i suppen).

Velbekomme.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: