Oksegryte med tomat og chili

13 Nov
Oksegryte

Perfekt å lage en oksegryte dersom du har god tid en dag.

Ingenting er som å ha god tid til å lage en god gryte med masse digge grønnsaker og noe godt kjøtt. Absolutt ingenting å finne på å lage dersom du er sulten og har dårlig tid, det tar nemlig tre timer før denne gryten er ferdig. Men ventetiden er absolutt verdt det.

Du trenger ikke å passe på gryten i ovnen hele tiden, bare se litt etter i ny og ne slik at ingenting svir seg – så kan du fint gjøre andre ting mens gryten tilberedes. Perfekt for kalde dager, eller en slapp søndag.

Dette holder fint til 4 personer:

4 stk gulrot

1 store løk

1/2 purre

1 1/2 chili

3 hvitløksfedd

3 stk persillerot

1 pastinakk

12 stk champignon

1/2 sitron

1 boks tomatpuré, 140 gram

1 boks hermetiske cherrytomater (eller andre typer), 400 gram

1 boks hakkede tomater, 400 gram

Fersk kjørvel

1,2 kg høyrygg av okse

5-7 dl vann

2 dl rødvin (om du har)

Oksegryte2

Rotgrønnsaker og sopp er helt topp i en oksegryte.

Slik gjør du:

Skrell gulrøtter, persillerot og pastinakk og kutt dem i litt grove biter. Grovkutt løk og chili ogha alt i en ildfast kjele (med lokk). Del soppen i to, grovkutt purren og ha i hvitløksfedd sammenmed litt finhakket kjørvel. Bland sammen med de andre grønnsakene. Del kjøttet i litt store biter og legg dette på toppen av alt det andre. Hell over tomatbokser og tomatpuré. Hell i rødvin og litt av vannet. Spar litt av vannet slik at du kan etterfylle om det er nødvendig.

Husk salt og litt pepper. Skvis litt sitron over, sett på lokket og ha i gryten nederst i ovnen som du ha forhåndsvarmet til 230 grader.

Det skal småkoke i cirka tre timer, så det er viktig at du følger litt med slik at ikke all væske koker inn og det svir seg. Den siste halvtimen så reduseres væsken ganske mye, så pass ekstra godt på da.

Når det er ferdig severer du eventuelt med poteter eller putetpuré. Finhakk litt kjørvel og ha over før servering.

Velbekomme!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: